top of page

 Szeglet - Közösségi- és Élménytér

Budapest 11. kerületében, az Albertfalva utcában évek óta üresen állt az egykori Borostyán Gyógyszertár. 2017 karácsonyán azonban ez megváltozott. A Salva Vita Alapítvány ekkor kapta a hírt, hogy hogy pályázata elnyerte a dániai THE VELUX FOUNDATIONS támogatását, amiből 2018 tavaszán megvásárolhatta az ingatlant. Közös munkával létrehoztuk a Szeglet Közösségi- és Élményteret.

A Szeglet több, mint rendezvényhelyszín.

A Kávézó és konferencia terem szolgáltatásait a közös főzésekre és csapatépítő tréningekre előkészített gasztrokonyha, egészíti ki.

A közösségi- és élménytér működtetője a Salva Vita Alapítvány . Az alapítvány fő profilja, a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezése a nyílt munkaerőpiacon.

 

A Szeglet társadalmi szerepvállalásának is kiemelt eleme a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása a műhelyeiben működő kisvállalkozásokon keresztül.

 

Miért a Szeglet?

 

Mert…

… 4db. különböző méretű és felszereltségű, klimatizált, természetes fényben úszó rendezvénytermünkben akár lakossági, akár vállalati konferenciák, programok, előadások, tréningek lebonyolítására kiváló helyszín.

… hangulatos Caracas Coffe & Lounge névre hallgató kávézónk minőségi kávéval és ínycsiklandó vegán szendvicskrémekkel, mártogatós tunki-tunkival, igény esetén meleg étellel várja a rendezvények vendégeit.

… gasztronómiai és egyéb csapatépítő workshopok, esetleg Youtube videók forgatási helyszíne lehet a teljesen felszerelt Provence gasztrokonyhánk.

… adott vállalat CSR tevékenységének keretein belül megvalósult érzékenyítő és szemléletformáló programokhoz profi szakembereket és tapasztalati szakértőket is tudunk biztosítani.

… meghitt esküvők és partik helyszínévé tudjuk varázsolni a Szegletet az Te elképzeléseid alapján.

… professzionális videós és streaming csaptunk segítségével eseményed már online is közvetítheted tőlünk.

… az épületben lehetőség van hosszútávú, állandó irodabérlésre.

… ingyenes a parkolás az előttünk levő parkolóban és a környező utcákban is.

… minden megrendelést az egyedi igények alapján teljesítünk.

​Várunk Téged is szeretettel a Szeglet Közösségi- és Élménytérben!

#Szeglet Csapat

Vég katalin.jpg
Bovier György
 • Salva Vita Alapítvány
 • Szeglet

A Szeglet üzletfejlesztési igazgatója. A „ház” szolgáltatásainak kialakításáért, brandépítésért, kommunikációjáért, működéséért, partnerek felkutatásáért, a stratégia megalkotásáért és megvalósításáért, valamint az értékesítésért felel. Ezen felül tapasztalati szakértőként és trénerként számos szemléletformáló projektben vesz részt a Szeglet falain belül és kívül egyaránt.

Vég Katalin
 • Salva Vita Alapítvány

Kati a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója, akinek oroszlánrésze volt a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatához kapcsolódó feladatok szervezésében és irányításában. 

bgy.png
imageedit_1_5143638692.jpg
Rosta Ágnes
 • Salva Vita Alapítvány

A Szeglet event managere. Ági bonyolítja a rendezvénytermek bérbeadását, programok szervezését, tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, bérlőkkel, érdeklődőkkel. Továbbá a közösségi tér vezetőjének segíti PR- és marketing feladatait. Ági a „Szeglet anyukája”, aki minden olyan információval rendelkezik, ami a napi működéshez elengedhetetlen.

Fehér Melinda és Kulcsár István Róbert
 • Salva Vita Alapítvány
 • tunki

A Tunki-tunki tulajdonosai, vegán és „mindenmentes” mártogatósokat, szendvicskrémeket és főzőszószókat készítenek a Szegletben található manufaktúrájukban.

A tunkik mentesek az állati eredetű hozzávalóktól, tartósítószerektől, színezékektől, finomított és egyéb mesterséges alapanyagoktól, továbbá hozzáadott cukor-, szója-, zsiradék- és gluténmentesek is. Mindezek mellett a tunki egy különleges ízélmény - izgalmasan fűszerezett, hogy ne kelljen lemondani a finom ételekről csak azért, mert diétázunk vagy egészségesen étkezünk!

Ismerjétek meg őket és termékeiket a weboldalukon: www.tunkitunki.hu

Nogradi_Aron_2020_Portre-1.jpg
imageedit_1_6919279288.jpg
Nógrádi Áron 
 • Salva Vita Alapítvány

Áron felel a ház tisztaságáért, és a kisebb kerti feladatokat is ő végzi. A rendezvények előtt átrendez és berendez, gondoskodik arról, hogy a vendégeket tökéletes rend és tisztaság fogadja. 

Legfrissebb híreinkért kövessetek minket a közösségi felületeinken.

 • Szeglet
 • Szeglet
 • Youtube
 • LinkedIn

A Szeglet megálmodói

Heidl Szilvi és Wertheimer Kinga a Szeglet Közösségi Tér megálmodói. Már az első alkalommal úgy érezték,  hogy találkozásuk nem lehet véletlen.

 

A Salva Vita Alapítvány régóta tervezgette egy olyan közösségi tér létrehozását, amely az alapítvány képzési és rendezvényközpontjaként tud működni, de egyben alkotótere és munkahelye is lehet a fogyatékossággal élő embereknek. Kinga Tunki-tunki konyhája és közösségi műhely ötletei kézenfekvő kapcsolódást jelentettek ehhez. Barátai bevonásával és segítségével hamar összeállt azoknak az induló vállalkozásoknak a köre, akik örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. A közös gondolkodást és tervezést tettek követték, a THE VELUX FOUNDATIONS pályázati lehetősége pedig egyre közelebb hozta a megvalósítás lehetőségét is.
 
2017-ben Vég Katalin ügyvezető  irányításával és Czoboly Nóra közreműködésével sikerült a Salva Vita Alapítvány pályázatát sikerre vinni.

Tunki_EVENT_Leaseplan-2017-6.jpg
Salva_Vasarcsarnok_dec3_szollosi_15.JPG
közös klub 2015.JPG
kávézó 3..jpg

Történetünk

A Szeglet Közösségi Tér alkotócsoportjának tagjai a Salva Vita Alapítvány munkatársai és öt fiatal vállalkozó, akik szakértelmük mellett új cégeik alapításával is hozzájárulnak a ház működtetéséhez. A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével. A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további további képzésekkel, eseményekkel, szakmai és közösségi programokkal várjuk az érdeklődőket!

Vég katalin.jpg
megbízott munkatárs
Harangi Rita
 • Salva Vita Alapítvány

Rita, a Szeglet Közösségi Tér rendezvényszervezője, szívügye a fogyatékossággal élő emberek támogatása. A Szeglet Közösségi Tér megbízott munkatársa. Lelkes kerékpáros, a Bringino megálmodója.

Wertheimer_Kinga_2017marc-5.jpg
Salva Vita Alapítvány
Czoboly Nóra
 • Salva Vita Alapítvány

Nóra a Salva Vita Alapítvány munkatársaként a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló Szeglet-projekt vezetője. Feladata a ház teljeskörű felújításának és a működtetéséhez szükséges feltételeknek a megteremtése, a munkafolyamatok irányítása.

Czabán+Máté.jpg
Szeglet Kávézó
Várszegi Olívia
 • Szeglet Kávézó

Olívia tervei szerint a családbarát kávézó nem csak az a hely lesz, ahol jó kávét lehet inni, hanem különböző szezonális programok is várják majd a vendégeket. A kávézóba bárki betérhet eltölteni egy nyugodt fél órát, beszélgetni, vagy épp társasjátékozni. Olívia működteti a Segítő Vásárlás webáruház e-kereskedelmi szolgáltatásait is.

Salva Vita Alapítvány
Vég Katalin
 • Salva Vita Alapítvány

Kati a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója, akinek oroszlánrésze volt a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatához kapcsolódó feladatok szervezésében és irányításában. 

64344573_829968644049669_282686063428344
Tunki-Tunki
Wertheimer Kinga
 • Tunki-tunki

Kinga a közösségi műhely ötletgazdája és a Tunki-tunki vezetője. Vegán és mindenmentes mártogatósokat, szendvicskrémeket, főzőszószokat készít újonnan induló vállalkozásában.

Czoboly_Nora_20191103_Szeglet-2.jpg
Fotográfus
Czabán Máté
 • Czabán Máté

Máté fotográfusként az első pillanattól kezdve követi és dokumentálja a ház létrejöttét. Tapasztalatokkal rendelkezik a professzionális fotográfia számos területén. Gyönyörű képek gazdagítják portfólióját épületekről, eseményekről, emberekről, érdemes ellátogatni honlapjára és Instagram oldalára.

Varszegi_Olivia_20191103_Szeglet-1.jpg
34075823_1963192153691684_30046696861775
Szita textilműhely
Vörös Nikolett
 • Szita

Niki Textilműhelyében egy szitanyomógép is várja majd az érdeklődőket, amellyel csodálatos, egyedi tervezésű textíliákat lehet alkotni.

Rework újrahasznosító műhely
Dzuris Orsolya
 • Rework

Orsi lakberendezőként arra törekszik, hogy újrahasznosítással olyan környezetbarát dekorációs és ajándék tárgyak készüljenek, amelyek lakás kedvenc berendezési elemei válhatnak, például kisbútorok, ünnepi dísztárgyak, konyhai eszközök, madáretetők,  festett üvegek, és konzervdobozok újragondolt funkciókkal. Az alkotást relaxációs tevékenységnek tekinti és a workshopokat is ebben a szellemben vezeti.

Dzuris_Orsolya_20191103_Szeglet-1.jpg
#Rendezvénytermek

A közösségi ház egyik legfontosabb eleme a hatalmas ablakokkal rendelkező kávézónak kialakított tér, valamint az ugyancsak természetes fényben úszó 74 négyzetméteres rendezvényterem, amely két részre osztható. A Közepes (48 négyzetméter) és kisterem (26 négyzetméter) együtt és külön is bérelhetők. Igény szerint projektort, laptopot, hangosítást biztosítunk, illetve 70-80 fő részére székek, asztalok, valamint kiegészítő elemek (szőnyegek, babzsákok) is rendelkezésre állnak. A  kávézó nyitva tartását a rendezvények idősávjához is tudjuk igazítani, és a helyszínen fotózást, catering és egyéb szolgáltatásokat nyújtunk. A helyszín akadálymentes. A díjszabás egyedi áregyeztetés alapján történik.

További információk: Rosta Ágnes 06704524064, , teremberles@szeglet.hu

Kávézó_Szeglet_02.jpg

Műhelyek

Vegán és mindenmentes

mártogatósok, szendvicskrémek, főzőszószok, gastro workshopok.

Fehér Melinda és

Kulcsár István Róbert

vegantunkitunki@gmail.com

tunkitunki_20220315_Uj_csapat_websize-15 (1).jpg
Geometrical Shapes
Geometrical Shapes
Tunki.jpg
tunki - tunki
vegán kencék és szószok
Tunki_image_2018maj_FINAL-15.jpg

#Műhelyek

Czabán Máté

Dokumentum- és épületfotók, események, rendezvények, art & soul.

Czabán Máté

mate.czaban@gmail.com

szeglet-9991.jpg

Czabán Máté fotó és utómunka stúdióját indította el a Szegletben. A házban zajló munkálatok és rendezvények fotóit mind neki köszönhetjük, termékeink profi tárgyfotóit is ő készíti. Az itt működő stúdiójában és külső helyszíneken is megrendelhetőek fotós szolgáltatásai. A rendezvények fényképezése és videózása mellett egyedi kreatív fotózással is szívesen feldobja a csapatépítéseket.

 • Czabán Máté

Rework

Fa, papír, üveg és fémtárgyak újrahasznosítása, barkács és dekorációs foglalkozások.

Rework_termék.jpg

A REWORK újrahasznosítással foglalkozó kézműves műhely. Műhelyünkben olyan tárgyak és anyagok születnek újjá, amit sokan már haszontalannak látnak. A házban termelt konzerv dobozokból és üvegekből varázsol gyönyörű lakberendezési kiegészítőket. Művei a kávézóban is láthatók, ott mosolyognak rátok minden asztalon. Orsi barkácsműhelyét örömmel megosztja másokkal is, 12 főig kibérelhető különböző kézműves workshopok helyszíneként.