Gyengénlátóknak

Ezen az oldalon a honlap szöveges tartalmát közöljük a programjaink iránt érdeklődő gyengénlátó emberek számára!

1. Nyitóoldal

Ha szeretnéd megtudni, hogyan készíthetsz egészséges vegán ételeket, miként lehet újrahasznosítani a háztartásban keletkező hulladékokat, melyek a sikeres fotózás kulisszatitkai és mi kell ahhoz, hogy saját tervezésű textilekkel díszíthesd otthonodat és környezetedet, vagy csak szeretnél inni egy jó kávét, és enni valami finomat, esetleg rendezvény helyszínt keresel, látogass el hozzánk, és közösségi műhelyeinkben mindezt megtalálod!  A Salva Vita Alapítvány szemléletformáló programjaira azokat a szakembereket és érdeklődő felnőtteket várjuk, akik a fogyatékkal élő emberek boldogulását szeretnék közreműködésükkel elősegíteni! Változatos programokkal, közösségi eseményekkel és kreatív műhelyfoglalkozásokkal várjuk vendégeinket a Szeglet Közösségi Térben!

Budapesten az Albertfalva utcában évek óta üresen állt az egykori Borostyán Gyógyszertár. 2017 Karácsonyán a Salva Vita Alapítvány örömteli hírt kapott arról, hogy pályázata elnyerte a dániai THE VELUX FOUNDATIONS nagylelkű támogatását. Az Alapítvány a pályázati forrásból 2018 tavaszán megvásárolta az ingatlant, hogy létrehozza új közösségi és alkotóterét, ahol fogyatékossággal élő emberek képzését és foglalkoztatását is megvalósítja. A Szeglet Közösségi Tér megálmodói Heidl Szilvia (Salva Vita Alapítvány) és Wertheimer Kinga (Tunki-Tunki), akik hamar egymásra találtak terveik megvalósításában, hogy élő és sokszínű alkotó közösséget hozzanak létre. Ismerd meg találkozásuk történetét, itt!

A Szeglet Közösségi Tér alkotócsoportjának tagjai a Salva Vita Alapítvány munkatársai és öt fiatal vállalkozó, akik szakértelműk mellett új cégeik alapításával is hozzájárulnak a ház működtetéséhez. A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés és - gyártás, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével. A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további képzések, események és szakmai és közösségi programokkal várjuk az érdeklődőket!

2. Műhelyek és a Salva Vita Alapítvány Facebook/Instagram oldalai linkekkel

Tunki-tunki

Czabán Máté

Rework

Szita (még nem elérhető)

Kávézó (még nem elérhető)

Salva Vita Alapítvány

3. Munkatársak

Vég Katalin, ügyvezető

Kati a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója, akinek oroszlánrésze volt a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatához kapcsolódó feladatok szervezésében és irányításában. 

Harangi Rita, a Szeglet Közösségi Tér rendezvény szervezője, szívügye a fogyatékossággal élő emberek támogatása. A Szeglet Közösségi Tér főállású munkatársa. Lelkes kerékpáros, a Bringino megálmodója.

Wertheimer Kinga, a Tunki-tunki vezetője, a közösségi műhely ötletgazdája

Kinga a közösségi műhely ötletgazdája és a Tunki-tunki vezetője. Vegan és mindenmentes mártogatósokat, szendvicskrémeket, főzőszószokat készít újonnan induló vállalkozásában.

Czoboly Nóra, projektvezető

Nóra a Salva Vita Alapítvány munkatársaként a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló Szeglet-projekt vezetője. Feladata a ház teljeskörű felújításának és a működtetéséhez szükséges feltételeknek a megteremtése, a munkafolyamatok irányítása.

Czabán Máté, fotográfus

Máté fotográfusként az első pillanattól kezdve követi és dokumentálja a ház létrejöttét. Tapasztalatokkal rendelkezik a professzionális fotográfia számos területén. Gyönyörű képek gazdagítják portfólióját épületekről, eseményekről, emberekről, érdemes ellátogatni honlapjára és Instagram oldalára.

Várhegyi Olívia

Olívia tervei szerint a Szeglet családbarát kávézója nem csak az a hely lesz, ahol jó kávét lehet inni, hanem különböző szezonális programok is várják majd a vendégeket. A kávézóba bárki betérhet eltölteni egy nyugodt fél órát, beszélgetni, vagy épp társasjátékozni. Olívia működteti a Segítő Vásárlás webáruház e-kereskedelmi szolgáltatásait is.

Vörös Nikolett

Niki Textilműhelyében egy szitanyomógép is várja majd az érdeklődőket, amellyel csodálatos, egyedi tervezésű textíliákat lehet alkotni.

Dzuris Orsolya

Orsi a hulladékanyagok újragondolásával és felhasználásával készít olyan tárgyakat, amelyek jól használhatók otthoni vagy munkahelyi környezetben is.

4. Aktuális események

Megnyitó: várhatóan 2019. októberében

5. Kapcsolat

Salva Vita Alapítvány

1073 Budapest, Erzsébet körút 13. III./3.

+36.1.210-8991

info@salvavita.hu

6. A Szeglet Közösségi Tér címe

1116 Budapest, Albertfalva utca 3.

7. További információ

Czoboly Nóra, projektvezető

+36202685094

czoboly.nora@salvavita.hu

www.salvavita.hu