top of page

Gyengénlátóknak

Ezen az oldalon a honlap szöveges tartalmát közöljük a programjaink iránt érdeklődő gyengénlátó emberek számára!

 

1. Nyitó oldal:

 

Köszöntünk a Szeglet Közösségi- és Élménytérben!

 

A Szeglet több, mint rendezvényhelyszín. Itt nem csak egy helyet kapsz, de társadalmi ügyet is támogatsz. A rendezvényház teljes bevétele a Salva Vita Alapítvány munkáját segíti. Az alapítvány fő profilja, a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezése a nyílt munkaerőpiacon.

 

A Szeglet társadalmi szerepvállalásának is kiemelt eleme a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása a műhelyeiben működő kisvállalkozásokon keresztül.

 

Miért a Szeglet?

 

Hangulatos rendezvényhelyszín:

 

Hangulatos terek: 3 db. különböző méretű és felszereltségű, klimatizált, természetes fényben úszó rendezvénytermünkben akár lakossági, akár vállalati konferenciák, programok, előadások, tréningek, esküvők lebonyolítására kiváló helyszín

Gasztronómiai és egyéb csapatépítő workshopok, esetleg Youtube videók forgatási helyszíne lehet a teljesen felszerelt gasztrokonyhánk.

Trendi gasztronómia

Mindent megoldó, rugalmas csapat

Nagyobb rendezvények mellett otthont adunk kisebb meetingeknek is

Ingyenes a parkolás az előttünk levő parkolóban és a környező utcákban is.

Egy helyszín, aminek mondanivalója van:

Workshopok, tréningek inspiráló tere

Te koncepciót kapsz, amire építhetsz, a vendégeid élményt, amit magukkal vihetnek

Hangulatos kávézónk minőségi kávéval és ínycsiklandó vegán szendvicskrémekkel, mártogatós tunki – tunkival, igény esetén, meleg étellel várja a rendezvények vendégeit.

 

Egy helyszín, aminek mondanivalója van:

Mi nem csak egy helyet adunk, hanem egy társadalmi ügyet is, amit támogathatsz

A hely működtetője a Salva Vita Alapítvány, akinek küldetése, hogy a fogyatékkal élő álláskeresők és a cégek egymásra találjanak

Bérlőink CSR tevékenységének keretein belül megvalósult érzékenyítő és szemléletformáló programokhoz profi szakembereket és tapasztalati szakértőket is tudunk biztosítani

 

2. Történetünk oldal:

 

Budapest 11. kerületében, az Albertfalva utcában évek óta üresen állt az egykori Borostyán Gyógyszertár. 2017 karácsonyán azonban ez megváltozott. A Salva Vita Alapítvány ekkor kapta a hírt, hogy hogy pályázata elnyerte a dániai THE VELUX FOUNDATIONS támogatását, amiből 2018 tavaszán megvásárolhatta az ingatlant. Közös munkával megszületett a Szeglet Közösségi- és Élménytét

A Szeglet koncepciója, hogy egy olyan 21-századi, diverz és sokszínű helyszínné váljon, amely az üzleti alapok mellett a társadalmi és esélyegyenlőségi kérdésekben is meghatározó szerepet tölt be Budapesten.

Ennek mentén kapott helyet az épületben az alapítvány székhelye. A Salva Vita Alapítvány 30 éve segíti a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkakeresők elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon és missziójának tekinti, hogy támogassa az önálló életvitel kialakítását és fenntartását ügyfelei számára.

Az épület kezdetben olyan kisvállalkozásoknak is otthont adott, akik megváltozott munkaképességű munkavállalókat is foglalkoztattak. Ilyen volt többek között a Tunki-tunki vegán mártogatósokat gyártó manufaktúra, egy fotóstúdió, egy újrahasznosító műhely, egy textílnyomda, valamint egy kávézó.

 

Folytatás…

 

Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen a megnyitásunk után néhány hónappal bezárásra kényszerültünk a covid miatt. A manufaktúrák nagy része az újranyitást nem élte meg, így nekünk is újra kellett gondolnunk a koncepciót és alkalmazkodnunk a megváltozott helyzethez.

Ekkor alakult ki a Szeglet működésének jelenlegi elképzelése, miszerint az alapítvány programjain és további két kisvállalkozás mellett főként vállalati és magán rendezvényeknek workshopoknak, tréningeknek, kisebb esküvőknek és egyéb programoknak biztosítunk helyszínt. Ez az élménytér több négy falnál, több egy „jól bevált” hotel terménél terménél. Valami, ami mögött van egy történet, tartalom, valami, amivel egy jó ügyet is támogatsz. A rendezvénytér teljes bevétele a saját fenntartásán felül a Salva Vita Alapítvány munkáját támogatja.

 

Salva Vita Alapítvány linkje

 

3. Terembérlés oldal:

 

A műhelyeken kívül a közösségi ház egyik legfontosabb eleme a hatalmas ablakokkal rendelkező, természetes fényben úszó kávézónak kialakított tér, valamint a részben ugyancsak természetes fénnyel is megvilágított rendezvényterem, mely technikailag teljesen felszerelt (projektor, hangosítás, klíma) és egy mozgatható mobilfal segítségével a következő 3 részre osztható:

 

Tokió terem (nagyterem): 74 m²

New York terem (közepes terem): 48 m²

Rio terem (kisterem): 26 m²

A termek berendezése (székek, asztalok, babzsákok, flipchart) szabadon változtatható a rendezvény igényeit figyelembe véve.

A Caracas Coffee & Lounge (kávézó): 75 m². Önállóan, vagy a rendezvénytermeinkkel együtt is bérlehető catering helyiségként.

Provence Gasztrokonyha névre hallgató workshop konyhánk 10 fő befogadására alkalmas. Bérbe vehető Tunki – tunkis, és egyéb gasztro – eseményekre, workshoppokra és csapatpítőkre is, legyen szó akár baráti rendezvényekről, akár vállalati programokról

 

Tokió terem

74 nm

30 - 90 fő (berendezéstől függően)

1 db. projektor

Hangosítás (hangfal, vezeték nélküli mikrofonok)

Székek

Asztalok

Babzsákok

Kiállítási és installációs elemek

 

New York terem

48 nm

15 - 50 fő (berendezéstől függően)

1 db. projektor

Hangosítás (hangfal, vezeték nélküli mikrofonok)

Székek

Asztalok

Babzsákok

Kiállítási és installációs elemek

 

Rio terem

26 nm

10 - 25 fő (berendezéstől függően)

Székek

Asztalok

Babzsákok

Kiállítási és installációs elemek

 

Provence gasztrokonyha

16 nm

10 fő

Teljes konyhai felszerelés (kerámialapos sütő, hűtő, evőeszközök, edények, stb.)

Körbeállható / körbeülhető munkaasztal

Konyhai gépek

 

Caracas Coffe & Lounge

75 nm

Székek

Asztalok

Kávézó pult

Kávézó konyha

Catering

Munkaállomás

Időjárástól függően terasz használat

Önállóan és rendezvénytermeinkkel együtt is bérelhető

 

4. Catering oldal

 

A Tunki – tunki csapata örömmel szolgálja ki a Szegletben megrendezett események vendégeit különleges tunkis menüsorral, ami igény szerint alakítható.

Kínálatukban  megtalálhatóak a vegán, „mindenmentes” mártogatósok, ínycsiklandozó szendvicskrémek, melyek helyben a Szegletben található kézműves manufaktúrában készülnek. Lehetőség van gluténmentes szendvicsek rendelésére is.

Amennyiben másfajta étkezésre lenne igény, abban az esetben rögzítjük foglalásod az épülettől pár perces sétával elérhető Vak Varjú Étteremben, de lehetőség van ételek – italok egyedi megrendelésére is.

Kávézónkban pedig lehetőség van különböző frissítők és prémium kávék elfogyasztására is.

 

Tunki-Tunki vegán manufaktúra weboldalának linkje

Vak Varjú Étterem weboldalának linkje

 

5. Hírek oldal

 

Legfrissebb híreinkért kövessetek minket a közösségi felületeinken.

Szeglet Facebook oldal linkje

Szeglet Instagram oldal linkje

Salva Vita youtube oldal linkje

Szeglet Linkedin oldal linkje

 

6. Kapcsolat oldal

A Szeglet Közösségi Tér címe: 1116 Budapest, Albertfalva utca 3.

 

Terembérléssel, rendezvényekkel kapcsolatos információk:
Rosta Ágnes -Event Manager

Email: teremberles@szeglet.hu

Telefon: +36- 70 452 4064​

Stratégia együttműködésekkel, PR-és marketing, valamint sajtómegjelenésekkel kapcsolatos információk:

Bovier György – Szeglet Üzletfejlesztési igazgató

Email: bovier.gyorgy@szeglet.hu

Salva Vita Alapítvány e-mail: info@salvavita.hu

bottom of page