top of page
kávézó 3..jpg

Történetünk

Budapest 11. kerületében, az Albertfalva utcában évek óta üresen állt az egykori Borostyán Gyógyszertár. 2017 karácsonyán azonban ez megváltozott. A Salva Vita Alapítvány ekkor kapta a hírt, hogy hogy pályázata elnyerte a dániai THE VELUX FOUNDATIONS támogatását, amiből 2018 tavaszán megvásárolhatta az ingatlant. Közös munkával megszületett a Szeglet Közösségi- és Élménytét

A Szeglet koncepciója, hogy egy olyan 21-századi, diverz és sokszínű helyszínné váljon, amely az üzleti alapok mellett a társadalmi és esélyegyenlőségi kérdésekben is meghatározó szerepet tölt be Budapesten.

Ennek mentén kapott helyet az épületben az alapítvány székhelye.

 

A Salva Vita Alapítvány 30 éve segíti a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkakeresők elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon, és missziójának tekinti, hogy támogassa az önálló életvitel kialakítását és fenntartását ügyfelei számára.

Az épület kezdetben olyan kisvállalkozásoknak is otthont adott, akik megváltozott munkaképességű munkavállalókat is foglalkoztattak. Ilyen volt többek között a Tunki-tunki vegán mártogatósokat gyártó manufaktúra, egy fotóstúdió, egy újrahasznosító műhely, egy textílnyomda, valamint egy kávézó.

Folytatás…

 

Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen a megnyitásunk után néhány hónappal bezárásra kényszerültünk a covid járványhelyzet miatt. A manufaktúrák nagy része az újranyitást nem élte túl, így nekünk is újra kellett gondolnunk a koncepciót és alkalmazkodnunk a megváltozott helyzethez.

Ekkor alakult ki a Szeglet működésének jelenlegi elképzelése, miszerint az alapítvány programjain és további két kisvállalkozás mellett főként vállalati és magán rendezvényeknek, workshopoknak, tréningeknek, kisebb esküvőknek és egyéb programoknak biztosítunk helyszínt.

 

Ez az élménytér több négy falnál, több egy „jól bevált” hotel terménél terménél. Valami, ami mögött van egy történet, tartalom, valami, amivel egy jó ügyet is támogatsz. A rendezvénytér teljes bevétele a saját fenntartásán felül a Salva Vita Alapítvány munkáját támogatja.

bottom of page