Történetünk

A Szeglet Közösségi Tér alkotócsoportjának tagjai a Salva Vita Alapítvány munkatársai és öt fiatal vállalkozó, akik szakértelmük mellett új cégeik alapításával is hozzájárulnak a ház működtetéséhez. A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével. A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további további képzésekkel, eseményekkel, szakmai és közösségi programokkal várjuk az érdeklődőket!

Vég katalin.jpg
megbízott munkatárs
Harangi Rita
  • Salva Vita Alapítvány

Rita, a Szeglet Közösségi Tér rendezvényszervezője, szívügye a fogyatékossággal élő emberek támogatása. A Szeglet Közösségi Tér megbízott munkatársa. Lelkes kerékpáros, a Bringino megálmodója.

Wertheimer_Kinga_2017marc-5.jpg
Salva Vita Alapítvány
Czoboly Nóra
  • Salva Vita Alapítvány

Nóra a Salva Vita Alapítvány munkatársaként a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló Szeglet-projekt vezetője. Feladata a ház teljeskörű felújításának és a működtetéséhez szükséges feltételeknek a megteremtése, a munkafolyamatok irányítása.

Czabán+Máté.jpg
Szeglet Kávézó
Várszegi Olívia
  • Szeglet Kávézó

Olívia tervei szerint a családbarát kávézó nem csak az a hely lesz, ahol jó kávét lehet inni, hanem különböző szezonális programok is várják majd a vendégeket. A kávézóba bárki betérhet eltölteni egy nyugodt fél órát, beszélgetni, vagy épp társasjátékozni. Olívia működteti a Segítő Vásárlás webáruház e-kereskedelmi szolgáltatásait is.

Salva Vita Alapítvány
Vég Katalin
  • Salva Vita Alapítvány

Kati a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója, akinek oroszlánrésze volt a THE VELUX FOUNDATIONS pályázatához kapcsolódó feladatok szervezésében és irányításában. 

64344573_829968644049669_282686063428344
Tunki-Tunki
Wertheimer Kinga
  • Tunki-tunki

Kinga a közösségi műhely ötletgazdája és a Tunki-tunki vezetője. Vegán és mindenmentes mártogatósokat, szendvicskrémeket, főzőszószokat készít újonnan induló vállalkozásában.

Czoboly_Nora_20191103_Szeglet-2.jpg
Fotográfus
Czabán Máté
  • Czabán Máté

Máté fotográfusként az első pillanattól kezdve követi és dokumentálja a ház létrejöttét. Tapasztalatokkal rendelkezik a professzionális fotográfia számos területén. Gyönyörű képek gazdagítják portfólióját épületekről, eseményekről, emberekről, érdemes ellátogatni honlapjára és Instagram oldalára.

Varszegi_Olivia_20191103_Szeglet-1.jpg
34075823_1963192153691684_30046696861775
Szita textilműhely
Vörös Nikolett
  • Szita

Niki Textilműhelyében egy szitanyomógép is várja majd az érdeklődőket, amellyel csodálatos, egyedi tervezésű textíliákat lehet alkotni.

Rework újrahasznosító műhely
Dzuris Orsolya
  • Rework

Orsi lakberendezőként arra törekszik, hogy újrahasznosítással olyan környezetbarát dekorációs és ajándék tárgyak készüljenek, amelyek lakás kedvenc berendezési elemei válhatnak, például kisbútorok, ünnepi dísztárgyak, konyhai eszközök, madáretetők,  festett üvegek, és konzervdobozok újragondolt funkciókkal. Az alkotást relaxációs tevékenységnek tekinti és a workshopokat is ebben a szellemben vezeti.

Dzuris_Orsolya_20191103_Szeglet-1.jpg