A Print with Venus textilnyomó műhely rajzpályázati felhívása óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára kreatív alkotások beküldésére.

A Print with Venus textilnyomó műhely a SZEGLET Kávézó és Közösségi Térben talált otthonra, négy másik induló vállalkozással együtt, egymást kiegészítve és segítve, megváltozott munkaképességű kollégákkal közösen. A társadalmi felelősségvállalás és érzékenyítés elkötelezett támogatójaként, “Együtt” jeligével rajzpályázatot hirdetünk az óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára, kreatív és szórakoztató elfoglaltságot kínálva a gyermekeknek a nyári szünetben.

Feladat leírása
Jelige: “Együtt”


Neked mi jut eszedbe akkor, ha meghallod ezt a szót: “együtt”?
Közös játék anyával/apával/testvéreddel/házi kedvenceddel? Kivel, kikkel töltöd szívesen együtt a szabadidődet? Van szövetségesed? Olyan, akivel karöltve, vállvetve, összetartva, egyesült erővel mindennel megbirkóztok?
Rajzold le nekünk, amire gondolsz! Engedd szabadjára a képzeleted!
Jó tanács: a pólón sokkal jobban fog látszani a rajzod, ha golyóstollal, zseléstollal vagy filctollal dolgozol. Ne félj a színektől!

A pályázók köre
1. korcsoport: óvodások
2. korcsoport: 6–10 éves tanulók

Az elbírálásnál a következő kategóriákban zsűrizünk: óvodás korú gyermekek, alsó tagozatos korú gyermekek.


A szakmai zsűri tagjai: Balogh Ágnes, Németh Gyula.
A beküldött rajzokat közzétesszük a Print with Venus Instagram és Facebook, valamint a SZEGLET Kávézó és Közösségi Tér Instagram és Facebook oldalán. A közönségdíjas az a rajz lesz, amelyiket a közösségi felületeken a leginkább kedvelnek majd.

Díjazás:
Egy póló, vagy vászontáska (tornazsák) rajta a saját rajzoddal.

 

Értékelési szempontok
Az értékelés szempontjai az üzenet eredetisége, a kidolgozás minősége.

 

Pályázat benyújtása
A kész rajzról készült jó minőségű, színes fényképet kérjük küldd el nekünk e-mailben (printwithvenus@gmail.com).
Feltüntetendő:
- név
- életkor
- használatban lévő e-mail cím (értesítéshez)
- település neve
Az elkészült rajzokból szeretnénk a SZEGLET Kávézó és Közösségi Térben egy kiállítást rendezni.

 

Ha szeretnéd, hogy a rajzodat papír formátumban más is megtekinthesse, kérjük küldd el nekünk a következő címre: SZEGLET Kávézó és Közösségi Tér, Budapest, 1116, Fehérvári út 205.
Természetesen személyesen is elhozhatod nekünk! Nagyon örülünk majd neked és szívesen megmutatjuk a gépet is, ami segít nekünk abban, hogy a rajzok a pólókra kerüljenek.

 

Pályázat beküldésének határideje
2020.08.15.

 

Pályaművek felhasználása
A pályázók rajzuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye. A pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a rajz készítőjénél marad. A beküldő személy garantálja a rajz eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási határidő zárásáig).
A Szervező minden személyes adatot, amely a rajzpályázat során a tudomására jut, bizalmasan és a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezel.

 

A Szervező elérhetőségei:
Weblap: https://www.szeglet.hu/printwithvenus
E-mail: printwithvenus@gmail.com
Facebook, Instagram: Print with Venus

 

Nagyon örülünk, hogy Balogh Ágnes és Németh Gyula személyében ilyen nagy tudású és tapasztalt szakembereket köszönthetünk a zsűriben. Hálásak vagyunk nekik, hogy elfogadták a felkérésünket. Azért, hogy jobban ti is jobban megismerhessétek őket, kértünk tőlük egy-egy rövid bemutatkozást. A következőkben az ő soraikat olvashatjátok:

Balogh Ágnes
20 évig tanítottam általános iskolában, eleinte tanítóként, majd felsős rajztanárként. Később vállalkozóként egy design stúdióban, majd az egyik műsorújság-kiadó archívumában dolgoztam nyugdíjig. Közben 22 éven át lakóhelyem közösségi házában önkénteskedtem titkárként, gyermek és kulturális programok szervezőjeként.
Örülök a felkérésnek, hogy láthatom a mai gyerekek fantáziájának megnyilvánulását ezen a pályázaton!


Németh Gyula
Felsőfokú tanulmányaimat a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika- rajz, majd a Képzőművészeti Főiskola művésztanár szakán folytattam. Mestereimnek, segítőimnek Fodor Józsefet, Németh Józsefet és Szabados Árpádot tekintem. Tagja vagyok a Magyar Alkotók Országos Egyesületének és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének. 1992-ben Derkovits Gyula Ösztöndíjat nyertem.
Önálló kiállításaim voltak:
Földeákon (1976), Hódmezővásárhelyen (1987), Szegeden (1982), Szarvason (1984) Monoron (1989), Pécelen (1989., 1991.) Gödöllőn (1992)
Külföld: Jugoszlávia; Pancsevoban (1984), Hollandia; Wageningenben (1992) Ausztria, Mistellbach 2009.
Csoportos kiállítások: Hódmezővásárhely, Szeged, Nagykáta, Szigetszentmiklós, Monor, Esztergom, Ajka, Pécel, Győr, Debrecen, Veszprém, Miskolc és többször Budapesten. Külföld: Hollandia, Jugoszlávia, Finnország, Németország, Ausztria.

Sok sikert kívánunk minden jelentkezőnek!

Rajzpályázat